صحبتهای دکتر کریمی پور و مهندس تقی زاده در رابطه با کنترل درد مفاصل در دوران قرنطیه

صحبتهای دکتر کریمی پور و مهندس تقی زاده در رابطه با کنترل درد مفاصل در دوران قرنطیه

کسی که تعویض مفصل زانو انجام داده چه مراقبت هایی را باید داشته باشد؟

یکی از مشکلاتی که در این روزهایی که کرونا شیوع پیدا کرده این است که افرادی که تحت جراحی هایی مختلفی از جمله تعویض مفصل زانو قرار گرفته اند باید تحت مراقبت های بعد از جراحی قرار بگیرند. یکی از اقداماتی که بعد ازجراحی تعویض مفصل زانو باید انجام شود این است که افراد تحت جلسات فیزوتراپی قرار بگیرند.

با این مشکلاتی که پیش آمد در دوران کرونا خیلی از عزیزانی که جراحی داشتند نتوانستند جراحی را انجام دهند. از طرفی نیز بسیاری از افراد که پیش از شیوع کرونا تحت جراحی قرار گرفتند بعد از کرونا و آغاز قرنطینه خانگی روند جلسات فیزیوتراپی آنها متوقف شد.

مشکلاتی که برایشان پیش آمد این موارد بود:

درد و ناراحتی در نواحی مفاصل، تورم و التهاب، عدم توانایی حرکتی و نیز عدم توان ایستادن.

کسانی که جراحی تعویض مفصل انجام می دهند حداقل دو تا سه دوره ده جلسه ای فیزیوتراپی نیازمندند تا بتوانند به وضعیت بهبودی برسند.

البته در مواردی نیز کسانی که می خواهند تحت جراحی تعویض مفصل قرار بگیرند باید پیش از جراحی نیز جلسات فیزیوتراپی را پشت سر بگذارند تا بعد از جراحی مشکلات کمتری را تجربه کنند. جلسات فیزیوتراپی باعث می شود افراد عضلات قوی تری پیدا کنند.

اما اکنون مشکلی که وجود دارد این است که این افراد نمی توانند در دوران قرنطینه و نیز تعطیلی مراکز درمانی چنین جلساتی را پشت سر بگذارند.
در این شرایط سه مساله برای ما مهم است که باید توجه زیادی به آنها داشت:

اول اینکه باید میزان تورم در اینان کنترل شود. درد و ناراحتی و محدودیت حرکتی از پیامد های تورم و التهاب است. اگر ما بتوانیم موفق بشویم که التهاب و تورم را در این افراد بیمار کنترل کنیم درد و ناراحتی در این افراد کاهش پیدا کرده و موجب می شود تا پایان دوره قرنطینه تاب آوری داشته باشند.

یکی از راهکار های که برای این افراد توصیه می شود و برای کاهش میزان تورم و التهاب بسیار اتفاق مثبت و ثمر بخشی است، استفاده از کمپرس های سرد است.

این کمپرس ها در جلسات اول درمانی به مراجعین داده می شود و نیز از فواید و میزان اثر بخشی کمپرس ها به آنها توضیحاتی داده می شود.

نحوه استفاده از این کمپرس های سرد چنین است که باید روی زانو یا پاها یک پارچه یا حوله قرارداده شود سپس کمپرس را روی آن قرار دهند. این مساله به دو جهت است:

ابتدا اینکه یخ باعث آسیب دیدگی پوست نمی شود. دوم اینکه اگر یخ آب شود به داخل زخم های فرد نفوذ کرده و مشکلاتی را پدید می آورد.

*یکی از نکاتی که باید مورد توجه قرار دهید این است که افراد می توانند به راحتی در منزل کمپرس سرد برای خودشان درست کنند. درواقع می توانید یخ های خورد شده را داخل مشمایی محکم قرار دهید سپس در محل مورد نظر استفاده کنید.

میزان استفاده از کمپرس های سرد بدین قرار است که هر دو ساعت یک ربع باید از این کمپرس ها استفاده کنند.

دومین مبحثی که مطرح می شود این است که افراد باید توجه داشته باشند هنگامی که تعویض مفصل زانو انجام داده اند نباید روی صندلی بنشینند. زیرا که این امر موجب می شود بازگشت خون به بخش های بالایی پاها با مشکلاتی روبرو باشد. در نهایت اگر خون رسانی درستی اتفاق نیفتد تورم و التهاب بسیار تشدید می شود.

افراد اگر روی صندلی و یا مبل می نشینند می توانند در مقابل خود از عسلی استفاده کنند و پای خود را روی آن قرار دهند تا روند خونرسانی و جریان خون با کمترین مشکلی روبرو نباشد.

زاویه خم شدن زانو باید به طوری باشد که شیب زانو به سمت لگن باشد. این موضوع منجر به این می شود که به نواحی لگنی خون بیشتری برسد و تورم و التهاب کاهش پیدا کند.

دومین نکته ای که افرادی که تحت جراحی مفصل زانو قرار گرفتند باید رعایت کنند این است که دامنه حرکتی زانو باید افزایش پیدا کند.

در مطب و مرکز درمانی با استفاده از انواع ابزار آلات می توانند زاویه حرکتی زانو ها را کنترل کنند و به میزان درست و قابل قبولی برسانند.

اکنون در وضعیت فعلی کشور افراد می توانند در منزل با انجام برخی از ورزش های ساده به دامنه حرکتی معقولی دست یابند.

یکی از اقداماتی که می توانند انجام دهند این است که در منزل به شکل دمر و روی شکم بخوابند و تلاش کنند که زانویی که مورد جراحی قرار گرفته است خم شود. اگر این اتفاق سخت بود می توانند از کف دیگر پای خود برای خم کردن زانو کمک بگیرند.

یکی از مهم ترین نکاتی که باید در این زمینه مد نظر داشته باشید این است که این حرکات باید از سوی خود بیمار انجام شود. پس برای انجام این کار از کسی کمک نگیرید. این موضوع به دودلیل است:

اول اینکه بیمار زمانی که این حرکات را انجام می دهد خودش متوجه آستانه تحمل خود هست. پس تا جایی که توانایی دارد و دردی را متوجه نمی شود می تواند به راحتی زانوانش را مرحله به مرحله به پیش ببرد.

دومین دلیل اینکه هدف ما این است که افراد در این زمینه مستقل باشند و هرزمانی که آمادگی فردی داشتند می توانند به راحتی این اقدامات را انجام دهند.
توصیه ما این است که این افراد در طول روز سه بار و هر بار به اندازه ده تا پانزده بار این اقدامات را انجام دهند.

نتیجه گیری

در این بخش تمامی نکاتی که افراد باید انجام دهند تا تورم و التهاب زانو ها کاهش پیدا کند را ذکر کردیم. در واقع تمرینات و نیز نکاتی گفته شد که می تواند در کاهش میزان تورم نقش پررنگی ایفا کند و درنهایت به کاهش درد و ناراحتی در فرد می انجامد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.