درمان کمردرد با ورزش
اغلب افراد مبتلا به کمردرد، ممکن است تنها استراحت کردن را برای درمان ترجیح دهند، اما ورزش و فعالیت برای کاهش درد کمر و پیشگیری از کمردرد بسیار مفید است. انجام تمرینات تحت نظارت افراد متخصص در این زمینه میتواند با تقویت عضلات کمر، پا و ستون فقرات به درمان کمردرد شما کمک کند.
طی نتایج حاصل شده از آزمایشات بر روی بیماران کمردرد، ورزش کردن آنها نسبت به استراحت در تختخواب مزایای بیشتری داشته و به کاهش درد و بهبود عملکرد منجر شده است. امروزه روشهای پیشرفته در ورزش میتواند یک روش درمانی مؤثر برای کمردرد حاد یا مزمن باشد، که اثربخشی خود را در بهبود عملکرد و کاهش درد نشان میدهد.
طبق اعلام موسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی جهان، کمردرد شایعترین علت ناتوانی ناشی از انجام فعالیتها است که حداقل80 درصد از افراد بزرگسال در طول زندگی خود آن را تجربه خواهند کرد.
اکثر اوقات کمردرد در نتیجهی فشار عضلات به دلیل حرکات ناگهانی یا شرایط فیزیکی بد بدن در هنگام بلند کردن اجسام سنگین رخ میدهد.
کمردرد همچنین می تواند نتیجه برخی بیماریها، مانند سرطان نخاع، پارگی دیسک، سیاتیک، آرتروز، عفونت کلیه و عفونت ستون فقرات باشد که اکثراً در افراد بین 30 تا 50 سال رخ می دهد. این اختلال تا حدودی ناشی از تغییراتی است که با افزایش سن در بدن رخ میدهد.
تغییراتی که با افزایش سن روی دیسک، رویه مفصلی و لیگامنتها رخ میدهد، سبب ضعف و عدم ثبات ستون فقرات و در نتیجه فشار بیشتر بر روی هستهی دیسک میشود، که بیرون زدگی دیسک را در پی دارد. بیرون آمدن ماده ژله ای داخل دیسک کمر، عصبی را که از کنارش میگذرد را تحریک می کند، این در واقع همان پارگی دیسک کمر میباشد. دیسکهای کمر مستعد آسیب هستند. این خطر با افزایش سن و ضعف عضلات افزایش می یابد. آسیب دیسک معمولاً بعد از بلند کردن چیزی یا پیچاندن کمر به طور ناگهانی هم ممکن است اتفاق بیفتد. همچنین با افزایش سن، بدن مقداری از عضلات خود را از دست می دهد، که باعث می شود کمر در معرض آسیب دیدگی باشد. به همین دلیل تقویت عضلات کمر و استفاده از تمرینهای مناسب در پیشگیری از کمردرد بسیار مفید و تاثیرگذار است.

درمان کمردرد با ورزش
هدف از ورزش کردن در بیماران مبتلا به کمردرد
اولین و بارزترین هدف بیماران مبتلا به کمردرد مزمن از ورزش بهبود یا از بین بردن اختلالات در انعطاف پذیری و افزایش قدرت ستون فقرات و بهبود عملکرد فعالیت های استقامتی است.
هدف دوم ورزش کاهش شدت درد کمر است. در اکثر مطالعات ورزشی، کاهش کلی شدت درد کمر ذکر شده است که از 10 تا 50 درصد بعد از تمرین ورزشی متغیر است.
در نتیجه ورزش برای افراد دارای کمر درد بی خطر است، زیرا خطر آسیب دیدگی کمر در آینده یا عدم کارایی را افزایش نمیدهد. شواهد اساسی وجود دارد که از استفاده از ورزش به عنوان یک ابزار درمانی برای بهبود اختلالات در انعطاف پذیری و افزایش قدرت ستون فقرات حمایت میکند. در اکثر مطالعات مشاهده شده است که ورزش باعث ناتوانی سندرم های کمر درد می شود.
متد EMS
EMS مخفف Electrical Muscle Stimulation به معنای تحریک الکتریکی عضلات، تکنولوژی جدیدی است که در آن یک جلیقه تمرینی پوشیده میشود و الکترودهایی روی همه عضلهها، حتی عضلههایی که حرکت دادن آنها بسیار دشوار است مثل ستون فقرات، قرار میگیرد. در ورزشهای مرسوم سنتی، دستورات عصبی از مغز به عضلات ارسال و باعث انقباض آن میشود. اما در روش تمرینی EMS به علت تلفیق فشار دستگاه با تمرینات سنتی، این دستورات هم از طریق مغز و هم از طریق الکترودها به صورت همزمان به عضلات ارسال و اعمال میشوند.
پس ترکیب انقباضهای عضلات در تمرین سنتی و هم چنین فعالیت تمام عضلات بدن به طور همزمان در این روش باعث میشود که تمرین با فشار بیشتر، در مدت زمان کوتاهتر انجام گیرد و دارای تاثیرگذاری بیشتر در تقویت عضلات شود.
به طور خلاصه میتوان گفت EMS روشی است با بازدهی بسیار بالا برای کل بدن که میتواند در مدت زمان نسبتاً کوتاهی شما را به اهداف مختلف تمرینی خود برساند.
استفاده از متد EMS در درمان کمردرد
طبق مطالب گفته شده در مورد تاثیر ورزش بر کاهش و درمان کمر درد به نظر میرسد متد EMS یک روش محافظه کارانه برای بهبود کمردرد میباشد. امروزه کمبود وقت ممکن است مانع اصلی ورزش کردن باشد. بنابراین بسیاری از افراد ممکن است از برنامه های ورزشی وقت گیر خودداری کنند. علاوه بر این موارد، ترس از حرکت به دلیل درد، در بیماران مبتلا به کمردرد شایع است و مانع از فعالیت بدنی آنها میشود.
شما با استفاده از این روش میتوانید بدون استفاده از هیچ وزنهای تمام عضلات بدن را به حرکت درآورید، در نتیجه هیچ فشاری به مفاصل وارد نمیشود و میتوانید از خطرات احتمالی که ممکن است بدلیل انجام نادرست تمرینات بدنسازی به وجود آید پیشگیری کنید.
در گذشته تعداد قابل توجهی از مطالعات تأثیر فن آوریهای آموزش مانند لرزش تمام بدن بر کاهش درد کمر را تأیید کرده و نتایج مثبتی را نشان می دهد، با این حال EMS، گزینه ای مناسب برای افراد بی تحرک یا ناتوان از ورزش معمولی است و اثرات امیدوارکننده ای بر کمردردهای حاد یا مزمن نشان داده است.
شما تنها با مدت زمانی حدوداً 15 دقیقه تمرین با دستگاه EMS یا بیشتر، در مجموعه ورزشی اینشیپ بادی، میتوانید تمامی عضلات ستون فقرات خود را تقویت کنید که باعث درمان کمردرد و جلوگیری از این بیماری در آینده میشود.